Годината на наша водеща започна с развод, сега призна за няколко бременности

Годината на наша водеща започна с развод, сега призна за няколко бременности

Казват, че жената е като торбичка чай – разбираш каква е силата й, когато я пуснеш в гореща вода.

За Нели Хаджийска – водеща на предаването „Търси се“ по bTV, горещата вода сякаш е в последните няколко години. За нея те се оказват силно трансформиращи – ежедневието, пътя, възгледите за живота, работата, съдбата й.

Повече от 20 г. тя разказва човешки истории по особено емоционален начин в „Търси се“. А ние, жените, сякаш цял живот търсим, учим се, жадни сме, нещо ни дърпа напред. Какво е нейното лично търсене, как успява да преоткрие баща си на 45 г., каква е Нели като майка и в кой нов проект душата намира дома си?

2024 година стартира за нея с важна промяна – развод. Промените обаче винаги започват отвътре навън. Нели има своите задълбочени търсения отдавна. Те са в областта на себепознанието, усъвършенстването, пътя на душата и различни други духовни практики. Тези познания и опит й помагат да приеме обратно в живота си един важен човек.

Родителите й се развеждат, когато тя е била на годинка и на практика израства без баща си. Двамата се срещат след много години и въпреки дългия период от време и пропуснати моменти, Нели успява да промени нагласатата си към миналото. А с това и към бъдещето. Да даде прошка на баща си за нея не е било нужно.

„Господ дори не съди, кои сме ние да съдим хората!? Баща ми се появи в моя живот вследствие на една констелация. Вярвам, че неизживените болки и травми на родителите попиват в нас“, казва тя.

С друг човек от живота си обаче се разделя – съпруга й. До тази стъпка се стига след период, в който двамата посещават терапевти, констелации, манастири, но това не им помага.

„Събудих се една сутрин и си казах – била съм много щастлива 15 години в този брак, но ако не си вдъхновен на мястото, на което си, трябва да пуснеш тази връзка. Човек е на този свят, за да бъде щастлив. Не трябва да живееш в миналото, нито в бъдещето. Имаме само настоящето! Няма лошо и няма провал. Има опит!“.

Пътят й до това да стане майка обаче не е бил никак лек за нея. Няколко пъти забременява, но не успява да износи плода. Поражда ли гняв у нея това, има ли болка – отговорите вижте във видеото по-долу.

Преминавайки през раздяла и като майка, Нели вярва, че най-важното е родителите да бъдат откровени и истински с децата си.

„Всяко камъче, което махаш от пътя на детето си, после ще бъде скалата, която ще го задуши. Ако има майка, която иска детето й да стъпва само по белите клавиши на пианото, трябва да знае, че то никога няма да слуша музика.“

Затова и тя самата е истински откровена със синовете си за това, което се случва в живота й. Дава им пространство да изразят емоциите си и да бъдат такива, каквито искат, пише ladyzone.

Защото макар понякога да е трудно да бъдеш майка, това остава едно от най-красивите неща в живота!

Да поставиш ново начало също е успешна техника за самоусъвършенстване и израстване. Нели Хаджийска го прави с нов проект – MindКаст. Описва го като високо вибрационно пространство за духовно и психологическо развитие. В него през личните истории на популярни лица от шоу и арт средите представя техники, практики и различни подходи за духовно израстване.

„Най-голямата любов е да обичаш себе си. Ако не обичаш най-много себе си, няма какво да дадеш. Аз съм щастлива със себе си в момента.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *