Синът на Нотариуса раздава храна на бездомни (СНИМКИ)

Синът на Нотариуса раздава храна на бездомни (СНИМКИ)

Синът на Мартин Божанов-Нотариуса – Любен, раздава храна на бездомни в столицата и участва в благотворителната кампания „Подай ръка“.

Това видя „България Днес“ от сайта на организацията, помагаща на бедните хора у нас, която е създадена от близък приятел на Любен Божанов.

Любен Божанов раздава храна от багажника на колата си
Любен Божанов раздава храна от багажника на колата си

Синът на Нотариуса и неговите сподвижници пълнят един цял багажник с всякаква храна – хляб, кебапчета, кюфтета, ориз, супи и много други неща, и паркират возилото в центъра на София. Щом ги зърнат, нуждаещите се и гладни бездомни столичани само за минути извъртат огромна опашката. Лично Любен Божанов подава на всеки един човек по една кутия с различна манджа и парче хляб, което се вижда и на снимките.

Хората са благодарни на сина на Нотариуса
Хората са благодарни на сина на Нотариуса

Личи си, че младият мъж е тръгнал по свой път, а не по стъпките на татко си. Баща му Нотариуса бе ликвидиран на 31 януари в софийския кв. „Горна баня“, където живееше със съпругата си и двете дечица от нея. След смъртта му стана ясно, че Божанов е ръководил престъпна мрежа, която е извършвала всякакви услуги срещу определена сума в рамките на съдебната система.

Супи, кебапчета, кюфтета раздава Любен на нуждаещите се
Супи, кебапчета, кюфтета раздава Любен на нуждаещите се

Създаване на инициативата

Кампанията „Подай ръка“ е създадена от приятеля на сина на Нотариуса Мартин Мартинов през 2017 г. Идеята му се поражда от това защо има несправедливост и незаконност в тази държава.

Кампанията "Подай ръка" е основана от Мартин Мартинов
Кампанията „Подай ръка“ е основана от Мартин Мартинов

Всичко започва в заведението на Мартинов преди близо 7 години и вече за поредна година той не се отказва, въпреки че в повечето случаи на него му коства 60% лични средства и 40% от дарения – понякога са 50% на 50%. Не на последно място е и трудът, за който понякога има доброволци, понякога не.

„Краят на Света е там, където свършва Добротата.“ Основателят на „Подай ръка“ цитира мъдрост на Дядо Добри.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *