За 5 минути можете да разберете какво се крие дълбоко в подсъзнанието ви – блестящ психологически тест на Фройд! –

За 5 минути можете да разберете какво се крие дълбоко в подсъзнанието ви – блестящ психологически тест на Фройд! -

Зигмунд Фройд, лекар и психиатър, смятан за един от най-противоречивите учени на 20 век, открива тайната на човешките сънища и е първият, който открива универсален ключ към човешкото познание.

Известният психолог Зигмунд Фройд повлия на поколения свои колеги със своите теории, които дефинираха уникален метод в изучаването на психологията.

Зигмунд Фройд се фокусира между другото върху това, което всеки има в подсъзнанието си, което е дълбоко вкоренено в неговата душа и минало. Именно отговорите на тези въпроси могат да определят как човек мисли и действа.

Тестът, който ще видите по-долу, се основава на книгата на Зигмунд Фройд от 1920 г. „Общо въведение в психоанализата“, по-специално на главата за символизма на съня. Психологическият тест на Фройд от осем въпроса предлага уникална възможност за изследване на скритите кътчета на човешката психика.

И така, готови ли сте да разберете отношението си към живота?

Всичко, от което се нуждаете, за да вземете този тест, е химикал и лист хартия. Благодарение на тях можете да погледнете дълбоко в себе си.

Може би вашето истинско отношение към света се крие в подсъзнанието ви и е различно от това, което си представяте всеки ден.

Готов?

Отпуснете се и се отървете от всички натрапчиви мисли. Доверете се на интуицията си и отговорете свободно на тези 8 въпроса.

Най-важното е да отговорите на всеки въпрос възможно най-честно. Няма значение дали имате еднакви отговори на различни въпроси от теста. Но не четете всички въпроси наведнъж! Отговорете на всеки въпрос поотделно, запишете си и след това прочетете интерпретацията на резултатите.

Въпроси:

1. Стоите на брега на морето и гледате към хоризонта. Какво чувствате?

Просто се съсредоточете върху първото си впечатление. Можете да затворите очи, за да го почувствате по-добре…

2. Вървите през гората и гледате в земята. Какво виждате?

Напишете как се чувствате.

3. Гледаш чайките, летящи над главата ти. Какво чувстваш?

Не се притеснявайте да дадете бърз отговор на този въпрос.

4. Повторете същото нещо отново, но вместо чайки си представете стадо коне. Гледате коне, тичащи в пясъка. Какви емоции изпитвате?

Напишете първото нещо, което ви хрумне, не мислете дълго.

5. Вие сте в пустинята, пред вас е огромна стена, която сякаш няма край. Изведнъж виждате малка дупка в стената, през която виждате оазис. Какви са вашите действия?

Не просто записвайте мислите и чувствата си, а се фокусирайте върху това какво бихте направили в тази ситуация.

6. Вървите през пустинята, напълно изтощени и изведнъж виждате кана с вода. Какво ще направите?

Още веднъж, важно е да запишете действията си в тази ситуация. Вашият отговор може да изглежда тривиален, но не се колебайте да го запишете.

7. Изгубили сте се в гората през нощта и внезапно сте видели в далечината къща със запалени светлини.

Напиши какво ще правиш в този случай.

8. Вървиш сам, заобиколени сте с гъста мъгла, нищо не виждате. Каква е първата мисъл? Как се чувстваш?

Така че сега е време да разберете какво означават тези въпроси.

Прочетете отговорите и тяхното тълкуване по-долу.

1. Първият въпрос насърчава интроспекцията, докато стоите на брега на морето и гледате към хоризонта. Този сценарий разкрива вашите емоции и възприятия. Фройд вярва, че реакцията на човек към огромни водни пространства може да даде представа за неговите подсъзнателни мисли и страхове.

Следователно отговорът на първия въпрос е вашето отношение към живота, вашите емоции, чувства и нужди.

2. Фройд вярва, че тълкуването на природни сцени може да предостави улики за връзката на индивида с неговото семейство и род.

Следователно отговорът на втория въпрос е как се чувствате в семейството си.

3. Чайките – това е вашето отношение към жените.

4. Конете – това е вашето отношение към мъжете.

5 Пустинната сцена с привидно безкрайна стена и малък отвор, водещ към оазис, представлява метафорично препятствие. Тълкуването на Фройд се отнася до стратегиите за решаване на проблеми и вашия подход за преодоляване на трудности или постигане на цели.

Отговорът на въпрос пет е вашата основна стратегия, живот и цел. Начин да разрешите проблемите си.

6. Стомна с вода в пустинята разкрива отношението на човек към интимността. Колко селективни сте в интимния си живот? Как избирате партньор в интимността и любовта.

7. Изгубен в гората и забелязването на къща в далечината с включени светлини повдига темата за безопасността. Анализът на Фройд може да изследва инстинктите и готовността на човек за брак и започването на нова връзка.

8. Ходенето в гъста мъгла с ограничена видимост ви кара да се чувствате несигурни. Отговорът на осмия въпрос е вашето отношение към смъртта.

Какво мислиш за това? Съвпада ли описанието? Споделете в коментарите.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *