Няма кой да гледа Йосиф Сърчаджиев

Няма кой да гледа Йосиф Сърчаджиев

Наскоро овдовелият актьор Йосиф Сърчаджиев трудно се справял с домакинството и не можел да се грижи пълноценно за себе си, алармират негови съседи.

Преди месец почина внезапно неговата дългогодишна съпруга – сценаристката Райна Томова. Сега звездата от „Време разделно“ живеел съвсем сам в семейния им апартамент в София, но заради здравословните си проблеми и траура никак не изглеждал добре.

Комшии на Сърчаджиев споделят, че го засичали в квартала неориентиран. Често си забравял ключовете, ходел по улиците с разкопчана чанта и било цяло чудо, че досега не са го обрали до шушка крадци. След загубата 78-годишният артист напълно грохнал и се движел с патерица.

Допреди да издъхне жена му, тя му асистирала и помагала за всяко излизане навън, а сега му се налагало да се оправя сам.

Двамата имат син и дъщеря. Йосиф е баща и на актрисата Александра Сърчаджиева от извънбрачната му връзка с покойната Пепа Николова, с която не поддържа връзка и до ден днешен.

Райна и Сърчаджиев се запознават още през далечната 1962 г. в нейната родна Стара Загора. Младото семейство се установява в София и бързо се прочува с бохемските си страсти. Домът им на столичната улица „Цар Самуил“ е денонощно отворен за шумни арткомпании. Около година преди раждането на дъщеря им Ана Райна преживява тежка катастрофа. Притисната е от трамвай пред Централни хали, краката ѝ са премазани, оцелява по чудо.

„Цяла година Райна беше парализирана от кръста надолу. Лекарите казваха, че са засегнати детеродните органи и не може да износи дете.

Точно след тази година жена ми роди Анчето. Забременя веднага, след като излезе от санаториума в Баня. Беше на ръба на аборт, защото лекарите смятаха, че е опасно да износи детето. Тя обаче твърдо беше решила да го роди с цената на всички рискове.

Противно на очакванията, вследствие на раждането се оправи напълно, нали при бременност и раждане организмът мобилизира всичките си сили“, довери преди време известният актьор.

Бракът му с Райна оцелява и след близо 8-годишната му извънбрачна любов с известната актриса Пепа Николова. Плод на тази връзка е дъщеря им Александра. От години в театралните среди се коментира, че за студенината между баща и дъщеря причината е била съпругата на Йоско. Райна не му разрешавала да общува и с Александра, и с майка ѝ Пепа, докато била жива.

„Разбих сърцето на Пепа Николова! Не мога да върна времето назад, но ако можех, просто щях да я подмина, нямаше да се запозная с нея, за да не разбивам сърцето ѝ, защото моето винаги е принадлежало на жена ми Райна“, призна преди време артистът.

През 2004 г. той получава тежък инсулт. В продължение на години актьорът се възстановява от удара и последствията му. В този период, а и след това той е изцяло зависим от вече покойната си съпруга.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *