Отец Васил свидетелства за чудото: Сляпо момиче прогледна, Петя проговаря –

Отец Васил свидетелства за чудото: Сляпо момиче прогледна, Петя проговаря -

А жени, които не можеха да заченат, забременяха след молитви пред кръста.“, пише България днес.

Това са само част от свидетелствата за чудодейни изцеления на Кръстова гора със силата на искрената вяра, увековечени от отец Васил Аринински. Духовникът дълги години е игумен на светата обител, в която е заровена частица от Божия кръст и където хиляди миряни се стичат с молитви за здраве и спасение.

Отец Васил Аринински

„Едно малко момче, което дойде тук, беше парализирано. Аз го положих близо до кръста и го напръсках със светена вода. Нещо ме накара да кажа: „Стани и целуни кръста!“ – и то го направи. Днес това момче тича и играе със своите приятели, сякаш нищо не се е случвало“, описва други случаи на изумителни изцеления Божият служител.

Портите на Кръстова гора са широко отворени за вярващите

Но това в никакъв случай не е всичко.

„Годишно около 150 кръщенета правим. Това са дечица на благодарни родители, които не са могли да си имат отрочета и са били измолени тук след молитви в храма“, разказва от своя страна отец Серафим.

Кръстът в светата обител

Случаите на чудодейни изцеления на различни и тежки заболявания не стихват. Жив пример е и Анифе Чавдарлиева от доспатското село Борино.

„За пръв път дойдох на това място с много тежка диагноза: „Остра бъбречна недостатъчност“. Бях съвсем отчаяна. Пренощувах тук и силно вярвах във висшата сила, в Бога. И чудото стана! Господ беше с мен и ми помогна. Аз оздравях. Винаги идвам на това свято място за хиляди благодарности и преклонение пред Бога“, споделя Анифе.

Параклисите в Родопската Света гора

Благодарни вярващи се връщат след време на Кръстова гора в Родопа планина и разказват своята история.

„Страшна екзема беше ме обладала дълги години, лек за нея не намерих и дойдох на Кръстова гора. С едно преспиване тук и екземата безследно изчезна. Благодаря Ти, Господи!“, разказва 37-годишната Мая Пенева от Бургас.

Изумителна е и историята на Даниела Трифонова от пловдивското село Крумово.

Манастирската църква „Света Троица“

„Аз страдах, очичките ми бяха болни. На лявото ми оченце бях с изкривяване. Но когато легнах вечерта в параклиса за изцеление, аз получих силата на Бога и съм много благодарна на Господ Иисус Христос. Вечерта усетих, че оченцето ми нещо помръдна и когато се събудих сутринта, лявото ми оченце беше здраво“, споделя щастливата жена, идвайки отново в Кръстова гора да благодари за чудото.

Аязмото с лековита вода в Божия храм

„Тук непрекъснато стават чудеса“, казва отец Васил Аринински. Думите му се потвърждават и от следващия случай на чудодейно изцеление, споделен лично от жената, усетила Божията благодат – Ваня Величкова от Стара Загора.

„Посещавам Кръстова гора от 1995 г., като същата година дойдох два пъти. Бях със страхотна уртикария, изразена по цялото ми тяло, и то много болезнена. Лежах по кожни клиники в София, обикалях из България. Къде ли не ходих, но отникъде помощ. Дори нямах определена диагноза. Беше нещо ужасно. Когато човек е на кръстопът, е много лошо, не знае кой път да поеме.

Но ето че чудото стана! Насочиха ме към тази местност и когато дойдох за първи път, всичко беше чудесно. Влязохме в малкия параклис. Когато застанах пред иконата на Иисус Христос, започнах да плача и паднах на колене, цялото ми тяло се разтрепери, като че ли нещо се изтръгваше от мен. Иконата отваряше очи и се усмихваше.

Когато излязох навън, дойде видението! Ореол около кръста, мигащи звезди, чувах и прекрасни гласове. От този ден всичко изчезна от мен благодарение на Бога, тази велика сила. И се зарекох от този момент всяка година да посещавам Кръстова гора, този истински Йерусалим. Доведох децата и съпруга си, те също са възхитени“, разказва Ваня.

Своята невероятна история изживява и Здравка Димитрова от Пловдив. Жената страда от тежки здравословни проблеми както тя, така и нейното 12-годишно дете. Отрочето й се разболява тежко още на една годинка.

„Аз тежко го преживях, но и съдбата ни беше тежка. Всяка година идваха нови болести, които трудно се лекуваха. Така продължи до 12-ата година на детето. Беше изпило много лекарства до момента, които му даваха отражение на нервната система. Стана нервно и сприхаво дете, а моята съдба продължаваше с големи мъки и аз през тези години се разболявах непрекъснато“, споделя Здравка.

Майката се разболява от нерви, получава задушаване нощно време и едва осъмва. Тъпче се с лекарства, които временно й помагат.

„Затова дойдох на Кръстова гора. Бях чувала, че хората идвали на това място и оздравявали. Моите родители, включително и моят съпруг, ми се присмиваха. Мъжът ми, който е споделял мъките на всички тези страдания от болестите, не ме пускаше. Но аз се реших и пристигнах с група от Пловдив“, разказва пловдивчанката.

През нощта жената преспива на пода в храма „Света Троица“. Студено е, а хората наоколо са много.

„Моята воля е голяма и издържах. Казваха, че три пъти трябва да посетим Кръстова гора. Аз дойдох четири пъти с надежда Бог да ни помогне повече. И наистина стана чудо“, продължава с разказа си Здравка.

След като се прибират в Пловдив, майката забелязва върху единия ръкав на якето на сина си няколко кръстчета със заострени връхчета и точки в средата. От вътрешната страна на якето също се виждат четири кръстчета. Жената се опитва да ги измие с вода, но не успява.

Тогава решава да отиде в църквата „Св. Мина“ в Пловдив. Показва якето на свещеника.

„Какво беше за мене това вълнение и същевременно притеснение, просто с думи не може да се опише. Запомних неговите думи: „Ако на мене ми се появят такива кръстчета, аз бих се радвал. Детето ти е благословено от Бога“ , ми каза свещеникът и ме накара да си пусна служба „Благодарност на Бога“, която трае 40 дни. След това отново посетих Кръстова гора и занесох скромен дар. Господ Иисус Христос чу молитвите на една изстрадала жена в мъки и болести“, споделя с благодарност пловдивчанката.

Петя проговаря

Смайваща е и историята на Таня от Хасково. Живеещата в квартал „Орфей“ жена завежда дъщеря си Петя на Кръстова гора. Дотогава момиченцето трудно говори.

„Но тук стана чудо! Дъщеря ми почна да говори, да казва хубави изречения и всички бяха учудени от това. Сякаш Господ чу молбата ни. Бог е любов! „И който вярва в Мене, и ако и да умре, ще живее“, споделя с възхита жен

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *