„Ще дойде цар, който ще носи Белега на съдбата“: руският Нострадамус направи пророчество, което вече започва да се сбъдва –

„Ще дойде цар, който ще носи Белега на съдбата“: руският Нострадамус направи пророчество, което вече започва да се сбъдва -

Има много легенди за личността на монаха Авел. Сега вече е трудно да се разбере кое от биографията на стареца, наречен “ руският Нострадамус „, е вярно и кое е измислица. Но със сигурност се знае, че такъв монах наистина е живял през 18 век.

Светското име на Авел е Василий Василиев. Роден е през 1757 г. в село Акулово, Алексински район, Тулска губерния. През 1785 г. отива във Валаамския манастир и е постриган за монах.

Няколко години по-късно Авел напуска манастира, скита из Русия, след което намира убежище в Николо-Бабаевския манастир. Именно там той съставя първата си „пророческа книга“, заради която попада в затвора.

Няколко години по-късно Абел е освободен от ареста. Той живе дълъг живот, оставяйки няколко книги с предсказания. И някои от тях се оказват изненадващо точни. Той сякаш вижда съдбата на всички бъдещи руски царе, предсказва войната с Наполеон, революцията, Великата отечествена война…

А някои от неговите пророчества се отнасят и за нашето време: „руският Нострадамус“ е видял бъдещето на Русия през вековете.

„И Великият принц ще се издигне, защитавайки синовете на своя народ. Това ще бъде избраният от Бога и благословението е на главата му. Той ще бъде един и разбираем за всички, самото сърце на Русия ще го познае … и той самият ще потвърди своето призвание… Името му е предопределено три пъти в руската история. В него е спасението и щастието на руската власт. Тогава Русия ще бъде велика, хвърляйки безбожното иго, голяма съдба е предназначена за нея “, пише Авел.

Тълкувателите смятат, че тук става дума за Владимир Путин.

„Двама [с името Владимир, бел.пр.] вече е имало – на единия служиха юнаците, вторият в един ден ще се роди, а в друг ще го почетат. Третият носи белега на съдбата. В него е спасението и щастието на държавата “, предсказва монахът.

„Първият“ в това предсказание се счита за княз Владимир, който покръства Русия. „Вторият“ е Ленин, който е роден на 10 април според стария стил, а рожденият му ден се празнува по нов начин, на 22-ри. „Третият“, според дешифраторите на прогнозите, е Владимир Путин. Въпреки че някои смятат, че той само подготвя почвата за пристигането на самия владетел, при когото страната ще процъфтява.

Освен това Авел говори за нашето време така:

„Великото обновление ще започне. В Рус ще има голяма радост от връщането на короната и приемането на цялото голямо дърво под короната. Трите клона на дървото ще се слеят в едно след полета на демоните и ще има едно дърво. Тогава Русия ще бъде велика, отхвърляйки безбожното иго“.

Ако приемем, че старецът наистина е имал предвид Владимир Путин и на фона на военните действия в Украйна в момента, не е чудно, че мнозина в Русия се обръщат с вяра към въпросното пророчество на Авел.

Само времето ще покаже дали и то ще се окаже вярно като някои от предишните му прогнози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *