Хора, които не се мият повече от 10 години, разказаха колко им е добре –

Хора, които не се мият повече от 10 години, разказаха колко им е добре -

Все повече хора по света се присъединяват към онези, които не използват сапун, душ гелове и шампоани. Всички тези хора казват, че не миришат, научи Джи Зона.

Един от тези, които не са вземали душ или вана от 15 години, е Дейвид Уитлок. Преди това мъжът е работил като химичен инженер в Кеймбридж и решението да не се мие става за него научен експеримент. Вишток казва на изданието, че през първите няколко месеца се чувствал необичайно.

Дейвид казва още, че ако случайно изцапа някоя част от тялото си, той я измива с вода без сапун.

Човекът посочва вредата от сапуна като причината за отказ от нормалното къпане.

Според него, той „ограбва“ кожата и нарушава нивото на pH. В отказа си да се измие, Дейвид вижда още един плюс – появата на допълнителни безплатни 15 минути на ден.

Друго момиче също разказва на изданието за експеримента си. Джаки Хонг, канадска репортерка от Юкон, не се мие от девет години. Момичето отбеляза, че премахва цялата мръсотия от тялото си с ръце. Хон също казва, че е взела решението, след като един художник й казал, че „той не се е къпал през последните 20 години“.

Всички хора, които споделят опита си с изданието, смятат, че микробите не носят такава вреда на организма като веществата, съдържащи се в сапуна.

Всеки от тях също уверява, че тялото не излъчва неприятни миризми.

Като заключение изданието все пак отбелязва, че повечето хора все още са съгласни с предимствата на сапуна.

zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *