„Прераждането не засяга всички човешки души.“ Какво разказвала Ванга на гостите си за душата –

„Прераждането не засяга всички човешки души.“ Какво разказвала Ванга на гостите си за душата -

– Смъртно е само тялото на човека, а не душата му. Душата не умира, а продължава да се развива към по-високо състояние. Този път може да се опише така: първо човек умира като неграмотен невежа, след това – с висше образование, после – като учен и така нататък – така Ванга веднъж отговорила на въпроса дали човешката душа е безсмъртна.

Много известни учени, които са посещавали Ванга и са говорили за способностите на ясновидката като феномен, често са я питали дали съществува душата, откъде идва, дали е безсмъртна. Как пророчицата, която получила възможността да погледне в другия свят, отговаряла на подобни въпроси?
Души, обречени на вечно лутане в забвение

Когато гостите на Ванга заговорили за смъртта, ясновидката неизменно повтаряла, че няма защо да се страхуват от смъртта. Защото умира само физическото тяло, а освен него човек има и душа, която остава да живее вечно, продължавайки своя път на развитие.

В разговори за вечното Ванга многократно повтаря, че има прераждане на душата. Прераждането на душата, според ясновидката, е необходимо за нейното усъвършенстване. Не всяка човешка душа обаче може да се прероди.

За прераждането на душите пророчицата казвала:

– Душите на починалите се връщат отново към земния живот. Но прераждането не се отнася за всички души. Само най-добрите от тях могат да се върнат в земния живот.

Между другото, някои от дошлите при Ванга я питали за техните минали и бъдещи прераждания. Но ясновидката не отговоряла на подобни въпроси. Тя казвала:
„Там всичките са тридесетгодишни.“

Понякога Ванга е говорила за това как изглежда човешката душа и как живеят душите в друг свят. Пророчицата казвала, че душата е прозрачна като водата.

В същото време душите светят. Техният живот в друг свят в много отношения е подобен на нашия земен живот.

Като хората, душите виждат, миришат и вкусват, могат да ходят, да плачат и да се смеят. Сред тях няма стари души. Всички там са на по тридесет години.

Когато посетителите идвали при ясновидката, душите на мъртвите изпълвали цялата стая. Те разказвали на Ванга всичко за посетителя, като се започне от името му и се стигне до подробности от живота на госта. Така научавала за здравето на човек, здравето на неговите близки и някои изгубени неща.

Ясновидката казвала, че душите на хората почти никога не я оставят сама и искат да й разкажат за някои предстоящи събития.

Може би най-трудно за Ванга било да уведоми посетителите си за предстоящата им смърт или смъртта на техни близки. Пророчицата не си позволявала да казва директно в лицето на човек, че го очаква смърт.

В същото време, ако Ванга виждала, че човек е изправен пред някаква опасност в бъдеще, тя се опитвала да го предупреди за това, въпреки че разбирала, че тези предупреждения няма да помогнат на човека.

Пророчицата казвала, че човек не може да избегне нещастията, които ще го сполетят в бъдеще. Тя обичала да повтаря, че всеки човек трябва да извърви своя премерен път.

Ванга също призовала своите гости да не се страхуват от смъртта или мъртвите хора, ако се появят насън или дадат някакви знаци на живите.

Тя вярвала, че душите на мъртвите ни помагат да разберем вечните истини. За починалите е важно да ги помним в сърцата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *