5 храни, които топят мазнините през нощта – вечер си сита, а сутрин слаба!

5 храни, които топят мазнините през нощта – вечер си сита, а сутрин слаба!

Ако си лягате късно и огладнеете преди сън, можете да изберете да ядете някои от следните храни, защото те са съюзници в поддържането на стройна линия.

Ако принадлежите към групата хора, които вечерят късно, тогава е много важно какви продукти да изберете, защото определени храни могат да ви помогнат да намалите глада, без да се страхувате от напълняване, защото те са отлични съюзници за топенето на мастните депа.

А именно, експерти от университета на Флорида казват, че 30 грама протеин 20 минути преди лягане има добър ефект върху линията на тялото ви и че ако имате нужда от късна вечеря, можете да ядете следните храни.

1. Швейцарско сирене

швейцарско сирене

Домашното швейцарско сирене или извара е една от най-качествените храни, посочени като добри за консумация преди лягане. То е богато на протеини и калций, които са особено важни за възрастните хора.

2. Бадеми и лешници

бадеми и лешници

Вярно е, че са калорични, но няма да изядете пълна чиния от тях, а най-много една шепа. Лекарите съветват по-често да похапвате ядки, ако искате да сте във форма. Въпреки че всички ядки са богати на протеини, диетолозите предпочитат лешниците и бадемите, защото те съдържат изобилие от витамин Е, магнезий и селен, за които сърцето ви ще е благодарно.

3. Моцарела

моцарела

В 100 грама от това вкусно сирене има 6 грама протеини, 1 грам въглехидрати, много витамин D и само 100 калории.

4. Яйца

яйца калории

Въпреки че се считат за мазна храна, учени от Флорида твърдят, че са чудесни за консумация преди лягане. Те съдържат много протеини, витамин D и други важни хранителни вещества.

5. Сирене тофу

сирене тофу

Сиренето тофу е на пето място и се препоръчва за храна, която можете да хапвате вечер. Съдържа достатъчно протеин за потискане на глада и не е висококалорично. Препоръчва се за жени в менопауза и хора, които не понасят млечни продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *