Дядо на 122 години е здрав колкото 20 годишен младеж. Вижте кои са 5-те храни, които е консумирал всеки ден през живота си –

Дядо на 122 години е здрав колкото 20 годишен младеж. Вижте кои са 5-те храни, които е консумирал всеки ден през живота си -

Никой не би повярвал, че Бернандо ла Палло е роден на 17 август 1901 г., но и до този момент е в добра физическа кондиция и е наред с акъла.

Още на младини Бернандо решил, че иска да живее дълго и щастливо. Поради това се запасил със сила на волята, на която доста биха завидели. Докторите, изследвали столетника, твърдят, че той е в много по-добро състояние от повечето 70-80-годишни мъже. На 122 години той решава с удоволствие кръстословици, чете книги и се радва на добра памет.

Дядото смята, че дължи дълголетието си на пет много популярни храни и на редовни физически упражнения. Освен това Ла Палло не яде червено месо и полуфабрикати, предпочита плодове, зеленчуци и зърнени каши

Ето ги и петте храни, които са удължили живота му.

1. Мед
Бернардо твърди, че ако човек се откаже от захарта и подслажда храната си с мед, ще живее доста по-дълго.

2. Чесън
Чесънът не само придава пикантност на яденето, но също има антисептични и антибактериални свойства. Съдържа и много витамини, които укрепват имунитета.

3. Шоколад
Много хора се опитват да се откажат от шоколада. Но Бернандо твърди, че правят голяма грешка, ако го спрат съвсем. В малки количества шоколадът подобрява настроението и нормализира работата на сърдечносъдовата система. Само че шоколадът е нужно да е истински и да съдържа голям процент какао.

4. Канела
Канелата е не единствено подправка, която подобрява вкуса на храната, но е в състояние да снижи нивото на лошия холестерол и да предпази от диабет.

5. Зехтин
Зехтинът се е смятал в Древния Рим за еликсир на щастието и младостта. Качественият зехтин е доста полезен за тялото. Неговите подмладяващи свойства се дължат на съдържанието на витамин Е и на антиоксиданти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *