Белезници! Хотели на Цветелина Бориславова крали европари! Хората на Лаура Кьовеши и ДАНС с мащабна акция в зимните курорти –

Белезници! Хотели на Цветелина Бориславова крали европари! Хората на Лаура Кьовеши и ДАНС с мащабна акция в зимните курорти -

Два хотела, собственост на Цветелина Бориславова в Пампорово и Банско бяха изтарашени до основи от Европейската прокуратура, в рамките на разследване за измама със субсидии по програмата Covid-19. За това съобщи в четвъртък сайта на институцията.

Според представителите на Лаура Кьовеши, през 2020 г. и 2021 г. българско дружество, притежавано от банкерката Бориславова, е получило 220 000 евро от Европейския социален фонд (ЕСФ) по три оперативни програми. Субсидиите са били предназначени за компенсиране на възнагражденията на персонала, когато туризмът е бил спрян по време на пандемията.

Предполага се, че подчинените на Цветелина са поискали от някои от служителите да върнат част от получените заплати, докато от тяхно име са били подправени документи, които да докажат, че служителите наистина са получили финансовата компенсация.

За подозренията е съобщила Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС), а претърсванията в четвъртък сутринта са извършени от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП).

В рамките на последната седмица европрокуратурата съобщи, че е внесла и две обвинения за измами с евросредства в българския земеделски сектор.

За последните две години, ЕП е получила сигнали и работи по общо над 120 случая, свързани с предполагаеми злоупотреби с европейски средства в България, свързани най-вече с обществени поръчки, стопански субсидии, измами в сферата на строителството, както такива с фондовете за възстановяване от пандемията от коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *