Краси Балъков за Стоичков: Скарахме се жестоко на световното в САЩ`94

Краси Балъков за Стоичков: Скарахме се жестоко на световното в САЩ`94

Легендата на родния футбол Красимир Балъков си припомни мача с Германия на Световното първенство в САЩ и конфликта, който е имал тогава с Христо Стоичков по време на срещата. Балъков разкрива детайли от случилото се на терена, както и реакцията на треньора Димитър Пенев.

„Тогава играехме за честта на България. Всичко бе за доброто на нашата страна. Знаете, че Христо е сприхав. По време на мача с Германия ми подаде една топка и аз имах възможност да отбележа. За съжаление обаче топката срещна гредата. Той много искаше да отстраним Германия, аз също силно исках да продължим. След тази ситуация, до края на полувремето си разменяхме реплики и любезности на терена“, споделя Балъков в новата рубрика на Youtube канала „ФутБолен мозък“ – The Game.

„На почивката напрежението между нас стана по-голямо. Добре, че тогава имаше една камбанка, с която ни привикаха за второто полувреме. Димитър Пенев се опита да ни отдели в една стая, но не съм сигурен дали успя. Впоследствие разбрах, че треньорът е подготвял смяна на почивката на мен и Ицо заради разправията. Пенев обаче се отказал като видял, че сме се успокоили. Добре, че не ни смени. Вижте, всичко правихме в името на България. Горяхме в играта. Не сме се сравнявали или доказвали един на друг. Стоичков е най-големият български футболист на България до този момент и аз не се сравнявам с него. Радвам се, че сме играли заедно и с моите асистенции съм му помогнал да стане голмайстор на световното първенство“, казва още Бала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *