Тя е обвинена, че е убила баба си с 54 удара с кухненски нож, а сега работи като шивачка в затвора –

Тя е обвинена, че е убила баба си с 54 удара с кухненски нож, а сега работи като шивачка в затвора -

Ивет Стайкова – внучката на актрисата Виолета Донева, която я уби жестоко с 54 удара с кухненски нож през есента на 2022 г., започнала работа в Сливенския затвор, където бе настанена преди няколко месеца. 18-годишната девойка се труди в шивашкия цех.

Това споделя нейният баща Иво Стайков, с когото се чували по телефона всеки ден, след като свършела задълженията си. Свижданията им били по-редки, тъй като Стайков нямал възможност да пътува до Сливен поради лични причини.

„Ивет се чувства добре, спокойна е. Когато се чуваме по телефона, тя вече ми звучи като улегнал и пораснал човек. В момента ми е сложно да пътувам до Сливен поради лични проблеми, но аз редовно изпращам пари и всичко, от което има нужда. Всички свиждания в София и Ловеч гледам да не ги пропускам. На тези свиждания ходи редовно и майка й. Аз не просто пътувам до тези места, за да я видя.

Искам да занеса всичко необходимо, за да се чувства добре. Товаря целия багаж с торби, пълни с храни и цигари. Стигало се е дотам служителите да се изненадат от количеството и да си затворят очите, защото съм надвишил позволената норма. При едно свиждане служителят дори се отказа да брои дажбите. С Ивет се чуваме редовно и по телефона.

Тя свършва работа към 16:00 и след това ми звъни, за да говорим. Заклевам се, че никога няма да спра да се грижа за нея. Каквато и присъда да получи, колкото и години да лежи в затвор, ще я подкрепям и обичам. Дори преди, когато съм имал тежки финансови проблеми и ми е помагал баща ми, дъщеря ми не е оставала на заден план.

Не е имало ситуация, в която да се налага да проси от някого пари. Всички сме се грижили за нея“, споделя синът на убитата Виолета Донева от брака й с големия кинорежисьор Людмил Стайков.

До София обвинената в жестокото убийство на собствената си баба девойка пътува, за да присъства на съдебните заседания, а до Ловеч за психиатрично лечение.

След броени дни Ивет трябваше да бъде абитуриентка в столично училище. При първите си изслушвания пред магистратите ги умоляваше да я пуснат, за да присъства на бала си, но това няма да се случи. Ивет все още няма окончателна присъда, пише HotArena.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *