Вижте каква с каква пенсия ще се уреди Йорданка Фандъкова –

Вижте каква с каква пенсия ще се уреди Йорданка Фандъкова -

Йорданка Фандъкова ще се завърне на бял кон в политиката. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов анонсира, че има намерение да издигне бившата столична кметица за депутат на предстоящите избори.

Неговото желание било тя да бъде водач на листа на вота на 9 юни. По този начин креслото ѝ в парламента ще бъде сигурно и ще ѝ донесе много повече бонуси, отколкото на по-младите ѝ колеги.

Преди броени дни Фандъкова отпразнува своя 62-ри рожден ден. Остават ѝ още няколко месеца, докато навърши пенсионната възраст и достигне необходимия стаж. Ако влезе в парламента и положи клетва като депутат, тя ще получава и близо три пъти по-висока заплата от тази, която вземаше като градоначалник на София.

Основното възнаграждение на народните представители е около 7 хиляди лева, като те получават върху него и различни видове добавки.

Всеизвестно е, че ако в последните си месеци трудов стаж бъдещият пенсионер се е осигурявал на висок доход, това ще се отрази радикално на размера на пенсията му. Така Фандъкова ще има шанс да грабне абсолютния таван. Ако пък евентуално бъде избрана за председател на НС заради авторитета си не само в ГЕРБ, но и сред представители на други партии, тя ще бъде освободена със закон от тавана и ще може да получава още по-висока пенсия.

Ако даден народен представител е в пенсионна възраст, той може да взема без проблем едновременно и заплатата си от парламента, и пенсията си.

Откакто не е начело на София, бившата столична кметица съвсем не се е отдала на почивка, семеен уют и грижи за внуците. Тя оглавява сдружение ГЕРБ – гражданска организация, от която тръгна всъщност партията на Борисов. Напълно в духа на учителската си професия и призвание Фандъкова организира обучения за младите партийни кадри, въвеждайки ги в материята.

След 4 мандата начело на столицата Фандъкова си тръгна от властта с доста имоти. С мъжа ѝ са собственици на 3 апартамента в София, както и едно УПИ (урегулиран поземлен имот) с етажна собственост. Имат едно помещение за магазин, два гаража, четири паркоместа и две мазета на територията на столицата.

Кметицата е собственик на къща с двор в Самоков. Притежава и части от три парцела в село Белчин баня. С мъжа ѝ Юри имат и вила в село Сопот, община Угърчин. В родния си край Самоков най-дълго управлявалата градоначалничка на столицата е собственик и на 9 ливади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *