Тя помоли съпруга си да изпрати майка си в старчески дом – Той обеща, след което направи нещо, което разплака всички –

Тя помоли съпруга си да изпрати майка си в старчески дом – Той обеща, след което направи нещо, което разплака всички -

Всички знаем колко усилия трябва да положи една майка, за да отгледа детето си и никога няма да съжалява. Идва моментът, когато детето трябва да се ожени и тя ще бъде много щастлива дори тогава.

Но понякога се случва снахата или зетят да пренебрегнат всичко това, а този път става дума за снахата.

Тя не можеше да понася майката на съпруга си, тоест жената, която го е отгледала и му е дала всичко.

Майката на мъжа беше възрастна жена. Но един ден се случи така, че жена му гневно остави яденето си и отиде ядосана в стаята си.

Тогава майката каза: „Сине, иди след нея и виж дали е болна, да не си ляга гладна. — Сине, трябва да се грижиш за жена си.“

И той в този момент си помисли, че жена му може да е болна, затова я последва в стаята.

Той попита: „Любов, болна ли си? Защо не хапнеш с нас?“ А тя му каза: „Не мога, като видя мръсните ръце на майка ти, просто не мога да ям, нямам апетит.“

Ръцете й бяха набръчкани. Само тя си даваше сметка колко усилия е положила, за да стъпи синът й на краката си. Същите тези ръце обаче притесняваха жена му. Тогава той каза: „Е, какво предлагаш сега?“, а жена му отвърна:

„Най-добре ще е да я настаним в старчески дом“

Той каза: „Не се тревожи, любов, просто искам да си добре. Утре ще решим ВСИЧКО. Но преди това не забравяй, че утре сме поканени у вас. Когато се върнем, ще заведа майка ми в старчески дом. — Утре ще заведем майка ми у вас за обяд“.

Дойде новият ден и той отиде да посети родителите на жена си с нея самата и майка си. На масата обаче майка му не дойде. Тя остана в друга стая. Тогава той попита жена си: „Защо мама не яде с нас?“. Тя му каза: „Не се притеснявай, тя яде в друга стая“.

Тогава родителите й се включиха в разговора:

„Зетко, знаеш, че това е нашата дъщеря и й пожелаваме щастие. Тя има право да живее само с вас, така че очакваме да намерите решение за майка й.“

Той каза: „Не се притеснявайте, всичко ще бъде решено днес.“

Когато яденето бе сервирано, той не го докосна и те го попитаха:

— „Зетко, защо не ядеш?“ – той каза:

„Не мога. когато видя мръсните ви ръце, не искам да ям. Ръцете ви са мръсни като сърцата ви“. Жена му остана в шок! След това той стана от масата, взе майка си и отиде с нея в дома им – без жена си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *