Мис Плеймейт Михаела Тодорова пред „България Днес“: Вече няма мъже, защото не ходят в казармата –

Мис Плеймейт Михаела Тодорова пред „България Днес“: Вече няма мъже, защото не ходят в казармата -

Всеки трябва да даде своя принос за родината, заяви Александър Балкански по повод идеята чиновници да влизат в армията

„В България вече няма мъже! Казармата ще ги научи на възпитание и ще кали психиката им. Трябва да е задължителна за всички от мъжки пол.“

Това заяви пред „България Днес“ носителката на титлата „Мис Плеймейт“ Михаела Тодорова по повод информацията, че чиновници може да влизат в армията, преди да започнат работа на държавна служба.
Балкански е против изпращането на войници в Украйна
Балкански е против изпращането на войници в Украйна

Идеята за задължителна служба за държавните служители на МВР и правосъдната система все още се обмисля от Министерството на отбраната и няма готов проект за закон. Промените са свързани с липсата на хора в армията, която надминава 22%, и въвеждането на частична или цялостна служба в останалите държави в Европа и НАТО.
Здравко има топли спомени от армията
Здравко има топли спомени от армията

24-годишните не само 24 часа в „24 часа“ – това, което не виждате

„Българинът трябва да даде своя дълг към родината, независимо от сферата, в която работи.“, категорично беше пред вестника и цирковият артист Александър Балкански. По негови думи армията ни трябва да служи за интересите на страната и не трябва да се изпращат наши войници в Украйна.

„Защо Швейцария е винаги неутрална? Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Трябва да запазим неутралитет“, добави Балкански.

На противоположно мнение е певецът Здравко Желязков от дует „Ритон“:
Латинка Петрова не одобрява нещо да е по принуда
Латинка Петрова не одобрява нещо да е по принуда

„Не трябва хората да се принуждават да дават военна служба. Всичко задължително е нередно и демотивиращо. Против тези неща съм. Единствено трябва да се спазват обществените закони, когато са приети от цялото общество. Ако държавата иска да наложи закон, трябва първо да се допита до хората“.

Вече стана ясно, че предстои и увеличение на заплатите с 30% и закупуване на нова техника за военните. След тези промени държавниците ще преценят дали интересът към службата е нараснал и има ли смисъл да се въвежда военна служба.

„Ако се вдигнат заплатите на военнослужещите, защото, доколкото знам, са изключително смешни и ниски, ще имаме редовна армия и няма да има принудителна казарма“, каза още половинката на Катя от „Ритон“.

Здравко си спомня за своята военна служба, от която е останал с топли спомени, но също така я определя и като „загуба на време“.

„Създават се приятелства, изгражда се воля и физическа подготовка. Отразява се положително, но неприятното в случая е, че губиш години от младостта си, в които можеш да влезеш във висше учебно заведение и да започнеш да се реализираш в живота“, посочва изпълнителят.

Актрисата Латинка Петрова също е против идеята на политиците за чиновнически дълг в армията.

„Казармата трябва да е акт на добра воля, на личностно усещане и да е добре платена от държавата. Не е редно да е принудителна в никакъв случай, защото ще стане, както едно време, когато принуждаваха учениците да ходят на военни обучения. Абсолютно излишно е. Работниците в правосъдието нямат нищо общо с войската и не трябва да се обременяват“, даде своята позицията Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *