Баня

3 неща в банята ,които ще допринесат за здравето ви

ЗДРАВЕ

Всеки от нас ежедневно се подлага на редица водни ритуали, които обикновено биват извършвани в банята.

Сутрин, още щом отворим очи, поглеждаме към санитарното помещение и незабавно се насочваме към него.

Стартираме деня с измиването на очи, преминаваме към почистване на зъбите и едва тогава отваряме обятия, за да посрещнем новия ден.

Лековитите свойства на водата са познати и известни още от векове. Благодарение на прозрачната течност, лишена от вкус и мирис, ние имаме възможността да се избавим от куп заболявания, представляващи товар за нас.

В тази статия ще разкрием онези 3 неща в банята, които действат положително върху здравето ни. Сигурни сме, че ще ви бъдем не просто полезни, но заедно ще се справим с проблем, който от дълго време ви тревожи.

1. Редуването на студена и топла вода предотвратява мускулната треска
За съжаление никой от нас не може да бъде застрахован от мускулна треска. На всеки се е случвало да прекали с физическите натоварвания, което води до болки в мускулите.

Обикновено се примиряваме с това положение и проявяваме търпение, знаейки, че след известно време ще престанем да усещаме дискомфорт.

Какво ще кажете за това да свалите всички дрехи от тялото си и да побързате да влезете под душа в банята. Преминете към продължителни контрастни душове, като променяте температурата на водата, посредством вашия смесител, колкото се може по-рязко.

След като спазите всички тези указания, още на момента ще почувствате завидно облекчение. Можете да подплатите положителния ефект като изпиете чаша чай или друга топла напитка, към която да прибавите лъжица мед.

2. Хладен душ против главоболие
Ако попитате една бременна жена как процедира, когато страда от главоболие, мигновено ще станете свидетели на отчаяние и безнадеждност.

Малко са хората, които са чували за метода, за който тепърва ще ви споделим. Главоболието е едно от най-неприятните явления, които могат да ви споходят. Неприятно е и се чувствате лишени от желание да свършите каквото и да било.

Много често хората изпадат в състояния, в които единственият начин да усетят облекчение е, когато прекарат часове наред в легнало положение.

Ще разкрием пред вас изключително бърз и лесен начин за справяне с главоболието, без да се налага да приемате каквито и да било медикаменти.

Отново в сила влиза банята и любимият за всички душ. Настройте си водата на студена струя. Колкото по-ниска бъде температурата й, толкова по-скоро ще се отървете от главоболието, което ви е стиснало в оковите си.

По този начин се подобрява кръвообращението в цялото тяло и оросяването на мозъка. Помнете, че на каквито и процедури да се подлагате, независимо от това колко действащи са те, здравословният сън е перфектното средство за елиминирането на главоболие и мигрена.

3. Отпушване на синусите
Сигурни сме, че всяка една майка е перфектно запозната с този метод, способстващ за отпушването на синусите. Обикновено се прилага на малки деца, при които хремата е упорита, а справянето с нея почти невъзможно.

Единственото, което се изисква от вас, е да проявите търпение, да пуснете врялата вода в банята и да почакате около 10-15 минути, докато не се появи парна завеса

Щом, влизайки в банята, вие не виждате по-далеч от няколко сантиметра, значи е време да стартирате с „лечението“.

Необходимо е да прекарате между 12 и 15 минути в тази парна стая, докато синусите бавно, но сигурно не започнат да се отпушват и да почувствате желаното облекчение.

В случай, че усетите дискомфорт, незабавно спрете водата и напуснете банята. Не всеки е привърженик на сауните, а домашната парна баня е скромен техен аналог.

Онези от вас, които обичат да прекарват колкото се може повече време под душа, без да съществува конкретна причина за това, им препоръчваме на първо място да се погрижат за комфорта и удобството в това помещение.

Ако все още не се чувствате горд собственик на идеалната баня, сега е перфектният момент да си набавите всичко необходимо за нея, като посетите специализирания онлайн магазин за обзавеждане за баня Djia.bg.

Остави своя коментар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *