Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

4 силни сигнала, че ви грози инсулт

/
/
/
624 Преглеждания

Главоболието е често срещан проблем, който засяга голям брой хора. То може да се появи поради силно пренапрежение, неправилна поза, остеохондроза на шията и обикновено не представляват заплаха за живота. Лесно се отстранява чрез пиене на хапчета или просто почивка.

Но понякога главоболието е първият и най-силен симптом на развиващ се инсулт, научи gzona.

Често то не е единственият сигнал на развиващ се инсулт. Ето защо е важно да се обърне внимание на други свързани симптоми.

Например болката може да бъде придружена от объркване, нарушено зрение и слух. Човек може да започне да говори несвързани изречения, да прави грешки в думите. Често пациентите страдат от мускулна слабост или изтръпване на ръцете и краката. За тях става трудно да се движат. Ако се появи главоболие заедно със сходни симптоми, това е причина за спешно повикване на линейка. Някои лоши навици могат да увеличат няколко пъти риска от инсулт. Те включват: продължително тютюнопушене, пиене на силен алкохол, наркомания.

Някои заболявания при липса на подходящо лечение също могат да предизвикат инсулт. Като правило това са диабет, артериална хипертония и дори цервикална остеохондроза. Ако страдате от тези лоши навици или заболявания, трябва внимателно да прецените всяка атака от главоболие, защото тя може да се превърне в симптом на инсулт. Ако дискомфортът продължава след приема на лекарството и не спира да се усилва, не отлагайте да се свържете с вашия лекар за помощ.

Ретро

Остави своя коментар
Гласувай
СПОДЕЛИ

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!