fbpx
Home » интересно » 6 изненадващи факта за здравето на мъжете!
6 нови факта за мъжкото здраве!

6 изненадващи факта за здравето на мъжете!

Тази статия ще ни покаже здравето на мъжете под друга призма!

Някои от нас, дори не са и чували, че има такъв празник – Световен ден на мъжете. Отбелязват го на 2 ноември в различни държави, официално е одобрен от ООН.

Съществуват множество факти за мъжете, за които статистиката мълчи. Почти всички знаем, че жените живеят по-дълго от мъжете. Никой например не си е и помислял, че джентълмените лъжат 2 пъти по-често от дамите?

За какво най-често лъжат мъжете, и кои са най-интересните факти от живота на силната половина на човечеството?

Най-интересните и неочаквани факти за силния пол
1.Дискриминация заради тестостерона
Денят на мъжете е празник, но на него не е прието да се правят подаръци. Утвърден е със сериозна цел за постигане на равенство между двата пола.

Всичко започва, когато у писателят Джордж Киндел възниква идея за влиянието на тестостерона върху мозъка на мъжете.

Въздействието на този хормон е причина силният пол да е предразположен към агресия.

Обществото не осъжда дамите за проявление на сила, тъй като тестостеронът не им влияе. За мъжете е трудно – те трябва да се борят срещу себе си. Затова по предложение на писателя се учредява специална награда.

Наградените трябва да докажат на най-високо ниво как са надвили мъжкият хормон на агресията и да покажат как трябва да действа истинският мъж в бързо променящият се свят. Без насилие.

2.Мъжкият нощен кошмар
Влиянието на тестостерона е научно доказано, и с този факт не може да се спори. Например, учените проучват какво сънуват мъжете и какво смятат за нощен кошмар.

Повече от 100 000 сънища изучават специалистите от Монреалския университет. Да, смъртта, болестта и заплахата на личното благополучие са основните поводи за нощни кошмари при възрастните. Но има и разлики по полов признак.

Мъжете се събуждат от ужас, ако са видели голяма катастрофа, глобални бедствия, война. Междуличностните конфликти през нощта тревожат предимно жените – с 2 пъти повече, отколкото силния пол.

3.Начинът на живот на мъжете зависи от интелекта
В Каролинския институт /Швеция/ решават да узнаят дали има връзка между поведението и нивото на интелекта при мъжете.

И да се докаже какво оказва по-голямо влияние – възпитанието, ума или тестостерона? Оказва се, че IQ влияе дори на такива особености като пристрастяването към алкохола.

В изследването взели участие 50000 шведи, родени между 1949 и 1951 г. В Швеция, както и в останалите Скандинавски държави се пие доста. Но резултатите заслужават вниманието ни.

Колкото по-нисък е интелекта, толкова по-често мъжете са склонни да пият много. Но засега не е ясно какво влияе – емоционални проблеми в изследването не се отчитат, само е установено съотношението.

Изяснява се обаче, че колкото по-висок е коефициентът на интелигентност на мъжа, толкова е повече се придържа към правилата за здравословния начин на живот.

4.Мъжете лъжат повече от жените
Европейският мъж лъже приятели, служители, шеф или жена си по 6 пъти дневно, докато жените казват неистини само по 3 пъти.

Установено е, че мъжете лъжат 2 пъти по-често от жените. Но не за събития и за други хора. Най-разпространената лъжа е, че всичко е нормално. Всичко ми е наред.

5.Мъжките комплименти се ценят повече от самите мъже
Съществува мнение, че мъжете не са равнодушни към комплиментите на жените и ги възприемат с удоволствие. Но реално значително повече удоволствие им носят комплиментите на силния пол. И сексуалната ориентация няма нищо общо.

Ако един мъж получи одобрение от друг, то това ще се възприеме като приятен факт, и ще повиши самооценката му.

6.Приятелството си е приятелство, подкрепата е нещо друго
Робърт Риджио, доктор по философия, публикува научна статия, в която анализира особеностите на приятелството в женска и мъжка компания. И прави извод, че основата на мъжкото приятелство е в общите интереси.

Мъжете обичат да играят футбол, покер, дори компютърни игри или да гледат филми и мачове в компанията на приятели.

Женското приятелство се базира на емоции и на подкрепа. Жените избират приятелки, които са близки до тях вътрешно.

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*