Прогноза за времето

До часове ни сковава арктически студ! Вижте само какво ще е времето!

НОВИНИ

Арктически студ ще скове България в първите дни след празниците.

Днес облачността ще бъде променлива. Ще се усилва вятърът от северозапад, в Дунавската равнина – умерен и временно силен. Все още почти без валежи.

Максималните температури ще са от 2 до 7 градуса. През нощта сняг ще превалява в Югозападна България и Рило-Родопската област.

Минималните температури утре ще бъдат от минус 4 до 1, а дневните от минус 1 до 4 градуса. Умереният и силен северен и северозападен вятър ще усилват субективното усещане за студено време.

През деня сняг, предимно слаб, ще вали на места в северните райони и в планините. Малко по-съществени ще са преваляванията след обяд и преди полунощ в районите около областите Враца, Плевен и Монтана.

В петък минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 1, а дневните от минус 4 до плюс един градус. Ще бъде почти без валежи, освен в планините на Югозападна България и около тях, където ще превалява слаб сняг.

В събота сутринта минималните температури ще бъдат ниски, от около минус 10 градуса по високите западни полета до минус два градуса.

Облачността ще бъде значителна, освен в северозападните райони, където ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Остава ветровито, с отрицателни дневни температури, от минус 5 по високите полета, включително за района на София, до около нула, плюс 1 градус в северозападните райони.

В неделя температурите сутрин ще са от около минус 7 до минус 1 градуса, малко по-ниски в Югозападна България, където в местата със снежна покривка ще достигнат до около минус 9, минус 10 градуса. През деня температурите ще са в интервала от минус 1 по високите полета до около плюс 6 в Северозападна България. Ще бъде облачно, от запад на изток ще превали сняг.

В понеделник отново ще бъде студено, с минимални температури от минус 12 в западните и югозападни райони до минус 2 във ветровитите ниски части на Дунавската равнина.

Остава ветровито, почти без валежи.

Във вторник съществена промяна на времето няма да настъпи, а предварителните сценарии на прогнозните модели сочат изгледи за бавно повишение на температурите едва към средата на следващата седмица.

Остави своя коментар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *