побеляване

Купете от аптеката това и нанесете- ще забравите за белите коси и косопада

ЗА ЖЕНИТЕ

Проблемът, срещан от голям брой млади хора през двадесетте и началото на тридесетте години, е белият косъм. Докато се казва, че се появяват бели косми, защото сте остарели, това не е вярно, защото броят на младите хора, които изпитват този проблем, се увеличава драматично.

Те се появяват най-вече поради начина на живот, стреса и генетиката. Хората, които имат по-бял тен, ще имат бели коси, както и тези, които са под стрес. Това също може да доведе до загуба на коса.
Основният виновник за това е липсата на витамин В12 в организма. Недостатъкът на този витамин причинява намаляване на червените кръвни клетки в организма, което води до анемия. Един от симптомите е бялата коса, който може да бъде уловен при младите. За да предотвратите това се препоръчва редовна консумация на храни, които са богати на този витамин като червеното месо, морски дарове, яйца и мляко.

Преди да изберете цвят за косата си, опитайте да разберете, какво причинява това явление, тъй като могат да се крият и здравословни проблеми.

Рецепта за домашно лечение на косата

– Можете също така да направите домашен шампоан от яйца. Това означава, че едно яйце се стрива заедно с малко вода и се слага на косата. Оставете да работи в продължение на 30 минути и измийте косата си с шампоан.

– Можете да втриете в корените на косата кокосово масло, да изчакате половин час и след това да изплакнете добре.

Остави своя коментар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *