Home » ЗДРАВЕ » Мъхът по лицето все ме дразнеше, но не смеех да го махна при професионалист. Една баба ми каза за тази паста и цял живот ще съм й благодарна!
окосмяване

Мъхът по лицето все ме дразнеше, но не смеех да го махна при професионалист. Една баба ми каза за тази паста и цял живот ще съм й благодарна!

Голяма част от жените днес махат косъмчетата по лицето си- над горната устна, по страничните контури. Мъхът обаче, сам по себе си не е нито притеснителен, нито опасен.

Но проблемът е там, че под въздействието на мъжките хормони фините косми могат да загрубеят, да се увеличат и пигментират. А според ендокринолозите, с този проблем се сблъсква всяка четвърта жена на света.

окосмяване при жените
Главната причина за прекомерното окосмяване на лицето е повишеното ниво на мъжкия хормон тестостерон. Това може да се случи както на младо момиче след първата менструация, когато се активира дейността на кората на надбъбречните жлези, така и при жените над 40 години, когато нивото на женските полови хормони се понижава. В останалите случаи хиперандрогенемията (повишено ниво на андрогени) обикновено се свързва с хормонални проблеми, които изискват консултация с ендокринолог.

Ето тази рецепта маха отлично женските мустачки:

окосмяване при жените
10 грама калциев сулфид

10 грама негасена вар

Смесват се с вода, за да се получи паста.

После тя се нанася над горната устна, престоява 30 мин, мие се с хладка вода. Отгоре се маже после с бебешки крем. След няколко процедури 1 път седмично мустаците се разреждат, косъмът става фин и дефектът не бие на очи.

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*