Местан си иска шофьорската книжка

Местан нагъл: Иска си обратно шофьорската книжка

НОВИНИ

Лютви Местан си иска обратно отнетата шофьорска книжка, научи gzona. Той е обжалвал наложените му от Окръжната прокуратура в Кърджали санкции, между които е и отнемането на свидетелството за правоуправление на автомобил.

Освен това, Местан обжалва и гаранцията от 10 000 лева, с която е пуснат на свобода след катастрофата, при която причини по непредпазливост, пише „Монитор“.

Лидерът на ДОСТ първо беше задържан за 24 часа след инцидента, при който загина 6-месечно бебе, а майка му и братчето пострадаха и все още се лекуват в болница. След това прокуратурата му наложи гаранция от 10 000 лева. Тя първо беше отменена, докато се установи финансовото състояние на лидера на ДОСТ и после пак беше върната. Местан има и забрана да напуска страната.

Според обвинението, лидерът на ДОСТ е нарушил две разпоредби на Закона за движение по пътищата. Първата е, че при завой за влизане в път с двупосочно движение шофьорът трябва да навлезе по възможно най-краткия път в дясната лента.

Втората е, че шофьорът, приближаващ се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.

ПИК

Остави своя коментар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *