Лечение на парадонтоза

Сестра Пенева от Русе: „С това се отървах от парадонтозата, а години наред зъбите ми се клатеха!“

ЗДРАВЕ

Сестра Пенева от Русе сподели метода, с който е успяла да пребори упоритата пародонтоза!
Сестра Пенева е на 59 години от Русе. Близо 20 години е работела като медицинска сестра, но заради ниското заплащане се отказва. Семейството й се захваща с малък фамилен бизнес и споделя, че е по-доволна. Не за проблемите в здравеопазването ни пише тя обаче, а за уникалния метод, с който е преборила своята пародонтоза.

“Всеки, който има пародонтоза, знае за какво става дума. Много препатих от нея. Венците ми бяха в плачевно състояние, оголени зъби и на места дори се клатеха. Колко пари съм пръснала по кабинети на стоматолози, само аз си знам. А се оказа, че ми помогна не друго, а природата”, споделя сестра Пенева.Това, с което тя се е отървала от упоритата пародонтоза и то в рамките на около месец, са две неща. Първото е великата рецепта на лечителя Петър Димков. Отвара, с която се жабури устата по няколко пъти на ден и особено преди лягане вечер.

Отварата съдържа 10 грама жълт кантарион, 20 грама лайка и 30 грама смрадлика. Билките се смесват и от тях се взимат две чаени лъжички смес. След това се загрява 250 милилитра вода и щом се сгорещи, с нея се заливат билките. Оставя се да се вари за още 5 минутки.След това течността се прецежда и с нея се правят между 5 и 7 жабурения на ден. Вече споменахме, че най-важното и продължително от тях се прави вечерта, преди да си легнем.

“Това беше основното нещо, което правих. Но също така съм ползвала и чая на Димков, който се прави от 50 грама цвят от лайка и 50 грама листа от смрадлика, плюс 70 грама скръкове от жълт кантарион. Не е никак лош на вкус, но също допринася за лечение на венците и лечение на пародонтоза”, обяснява сестра Пенева.Бърза обаче да предупреди, че чаят трябва да се пие по малко и не всеки ден, защото листата от смрадлика действат различно на всеки при вътрешен прием. Може да има хора, на които той да не се отрази добре, затова трябва да се съгласува с лекар преди това.

“Правя и още нещо, което продължавам и до днес. Всяка сутрин, абсолютно всяка, дълго време си жабуря устата с чист зехтин. Веднага след ставане от сън. В началото ми беше трудно, но после успях да задържа до 20 минути. Щом го изплюете, течността в устата ви трябва да е станала рядка и бяла. Страшно помага при пародонтоза”, споделя русенката.

Остави своя коментар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *