Home » НОВИНИ » В „Била“ не пищят аларми и се краде на поразия
В Била се краде на поразия

В „Била“ не пищят аларми и се краде на поразия

Топ веригата „Била” у нас има проблеми с охраната на магазините си и затова постоянно търпи загуби от откраднати стоки, научи gzona.eu. Въпреки че в някои от супермаркетите обикалят частни охранители, те не успяват да се справят със стотиците джебчии и клошари, които все успяват да измънат по нещо от щандовете, без да плащат.

Оказва се, че в някои магазини на световната верига липсва класическата аларма, която писука, ако някой изнесе торбата със стоки, без да плати. Така например, в магазина в мол „България”, който е на ниво минус 2 под земята, спокойно можеш да се изнесеш с препълнена торба откъм щанда със зеленчуците, който е близо до входа. Не се включва аларма, нито се появяват охранители на входа.

„За съжаление непрекъснато се краде и понеже на ден минават по 1000 и повече клиенти в магазина, няма как на всеки да проверяваш торбата с продуктите”, признават продавачки в магазина.

В най-големият хипермаркет „Била” на булевард „България”, крадците се вихрят безнаказано, макар и по-рядко, тъй като има поне двама охранители около централния вход, които проверяват торбите на клиенти, които им се виждат съмнителни. Търговците в хипермаркетите обаче се оплакват, че през лятото зачестяват кражбите – нагли клиенти обикалят около щандовете, взимат си безалкохолна напитка или кенче бира, изпиват ги тайно и си излизат, без да платят.

„Това се случва непрекъснато, тези неща се виждат на камерите, но не в реално време”, оплакват се жените на касите в магазините.

Нелоялни потребители пък се изхитряват да плащат само част от пазара си, като слагат някои продукти в личния си багаж и излизат с частично платена сметка.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*