Президентът Радев: Несериозно е да мислим за служебно правителство при процедура за редовен кабинет

Президентът Радев: Несериозно е да мислим за служебно правителство при процедура за редовен кабинет

Надявам се да имаме редовно правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви президентът Румен Радев. Той обаче не съобщи конкретна дата, на която ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна партия „Има такъв народ“, предаде БНТ.

На въпрос кога ще връчи мандата на ИТН и защо дава повече време за размисъл на формацията на Трифонов държавният глава отговори: „Няма определен срок по Конституция между първи и втори мандат“.

„Несериозно е да мислим още за служебно правителство при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет,“ каза още президентът. Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви държавният глава.
Радев подчерта, че парламентът е заработил енергично и българите очакват решения, които да бъдат взети, така че трябва да се даде шанс на парламента да свърши своята работа. Държавният глава подчерта, че не само изборният кодекс е сред задачите.

Днес държавният глава даде начало на инициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора“. В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава засади бели брези в Плана планина край София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *