Чобанов от “Биволъ” за Тошко Йорданов: Не вярвайте на непроверени политици. Информацията ни е 100 % проверена

Чобанов от “Биволъ” за Тошко Йорданов: Не вярвайте на непроверени политици. Информацията ни е 100 % проверена

Продължава скандалът между Тошко Йорданов и Росица Кирова от ГЕРБ.

Сега се намеси и журналистът Атанас Чобанов, главен редактор на разследващия сайт BIRD.bg и част от екипа на друг разследващ такъв – “Биволъ”.

Той заяви, че информацията за сочения като наркотрафикант Исмет Османи е 100% проверена. Отговорът му е към депутата от “Има такъв народ” Тошко Йорданов, предаде Факти.

По-рано днес Йорданов се извини на народния представител Росица Кирова от ГЕРБ, която е съдружник на Османи, задето я разобличил като такава от трибуната на парламента, оправдавайки се, че е цитирал непроверена информация. “В изказването си от 23 април 2021г. в Парламента цитирах информация от сайта “Бивол” за съдружник на Росица Кирова наричайки го наркотрафикант. Позволих си да цитирам непроверена информация, действие, което е непривично за мен и моите колеги, за което искрено се извинявам”, написаха от името на Йорданов в сайта на “Има такъв народ”.

“Информацията, че Исмет Османи е сочен от германското и сръбското разузнаване като наркотрафикант е 100% проверена и публикувана от Wikileaks и от най-престижния проект за разследваща журналистика OCCRP. По-скоро не вярвайте на непроверени политици и на такива, които не умеят да проверяват информацията”, беше отговорът на Чобанов в защита на “Биволъ”, като приложи и активни връзки към оригиналните публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *