Хасан и Ибрахим в топ 10 на пианистите в света –

Хасан и Ибрахим в топ 10 на пианистите в света -

Двамата близнаци музиканти, Хасан и Ибрахим, постигнаха внушителен успех на музикален конкурс във Франция. Техният талант ги нареди сред най-добрите 10 пианисти по света!

Младите майстори на пианото от България бяха избрани сред елита на престижния музикален конкурс Etoiles du piano, проведен в град Рубе във Франция.

От Шумен, близнаците успяха да се класират в топ 10 на конкурса, в който участваха над 350 участника от Европа, Азия, Северна Америка и Австралия.

„Моите синове приемат, че победата е най-важна и не признават никакви други резултати. Но за мен това, че и двамата се нареждат в топ 10 на такава световна сцена, е огромно признание за тяхната изключителност. Всеки музикален турнир е стъпка напред към постигането на върха, който една днев ще постигнат„, споделя за „България Днес“ гордият баща Денис Игнатов, който е възхищен от начина, по който близнаците омагьосват света с музиката си.

Бащата е горд, че синовете му изпълняват българска класическа музика, особено творбите на Панчо Владигеров, които впечатляват публиката със своята ритмичност.

Конкурсът в Рубе е създаден през 2017 година. Участниците трябва да са на възраст между 18 и 30 години и да учат в консерватория или да са завършили музикално училище с основна специалност пиано. Хасан и Ибрахим са сред най-добрите ученици в музикалната консерватория в Маастрихт, Нидерландия.

Бъдещите ангажименти на близнаците продължават, тъй като следващата седмица започва турнето им в България. Първият им концерт ще се състои в Ямбол на 30 ноември, след което последват изяви в Шумен (1 декември), Сливен (4 декември) и Плевен (5 декември).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *